Omgaan met de meningen van anderen, hoe doe ik dat?

Je bent zwanger en ineens heeft iedereen een mening. Op het moment dat iedereen weet dat jij moeder wordt, vliegen de (goedbedoelde) adviezen en de meningen van anderen je om de oren. Maar wanneer je jong zwanger bent, lijkt het nóg erger te zijn. Van afkeurende...

Moeder én professional

Al sinds de geboorte van mijn oudste zoon heb ik het gevoel dat er iets met hem is. Ik kon er de vinger niet op leggen, maar dat er iets is dat voelde ik.. Er werd gezegd ‘je wilt iets zien’ en ‘ je kijkt teveel naar hem met een therapeutische blik’. Het klopt wel dat...

Geef je huis sfeer deze herfst

Het wordt kouder, eerder donker en de bladeren verkleuren. Tijd om de zomer achter je te laten en je huis warm en gezellig te maken. Met deze vier tips lukt dat zeker. 1. Houd een grote schoonmaak We denken er vaak aan om het huis een lenteschoonmaak te geven, maar we...

Je huis decoreren zonder kerstboom

Wil je wel je huis decoreren als de feestdagen eraan komen, maar dan zonder kerstboom? Dan kan het soms best lastig zijn om dat voor elkaar te krijgen. Een kerstboom hoort voor veel mensen nu eenmaal bij kerstmis, en veel decoratie is daar dan ook op toegespitst. Toch...

Nu in de bioscoop: familiefilm Mijn Moeder is een Gorilla

Mijn moeder is een gorilla! Wat zou er gebeuren als jouw moeder niet zomaar een moeder was, maar een gorilla? Alle kinderen in het weeshuis waar Jonna ook woont, willen dolgraag geadopteerd worden in een fijn gezin. Jonna droomt van een lieve mama en op een dag is het...

Als aanstaande moeder hoop je natuurlijk op een fijne kraamtijd. Een fijne start met je gezin, kraambezoek van familie en vrienden met beschuit met muisjes, lieve cadeautjes. Maar in deze coronacrisis gelden strenge maatregelen en adviezen. Echo’s moeten zonder partner, er mag tijdens de bevalling geen doula, moeder, zus of vriendin aanwezig zijn en er wordt geadviseerd om geen kraamvisite te ontvangen. Dat vergt flexibiliteit en aanpassing aan een situatie die voor iedereen nieuw en onzeker is.

Zwanger zijn en bevallen in deze tijd is denk ik niet zoals je het voor je had gezien, ik kan me voorstellen dat het echt niet leuk is. Belangrijke momenten tijdens je zwangerschap en tijdens en na je bevalling zullen niet gaan zoals je dat in gedachten had. Dat je partner niet mee kan naar de echo's is niet fijn, daar wil je vanzelfsprekend graag met z'n tweeën zijn. We hebben geluk met de technologie in deze tijd zodat je partner bijvoorbeeld wel via een video-verbinding mee kan kijken.

Verloskundigen en kraamverzorgenden proberen zwangere vrouwen en gezinnen met pasgeboren baby’s in ‘coronatijd’ zo goed mogelijk bij te staan, maar dat is niet altijd even makkelijk. Ook zij moeten een weg vinden in het werken volgens de richtlijnen. De partner mag natuurlijk wel aanwezig zijn bij de bevalling. Verder wordt er niemand toegelaten om zo min mogelijk risico te lopen en om de druk in het ziekenhuis zo laag mogelijk te houden.

Kraambezoek wordt raambezoek

Ook in de weken na de bevalling zal het pittig zijn, omdat aangeraden wordt zo min mogelijk bezoek thuis te ontvangen. De verloskundige doet haar werk daarom zoveel mogelijk digitaal en kraambezoek wordt afgeraden. Veiligheid gaat boven nieuwsgierigheid. Daarom wordt kraambezoek nu 'raambezoek': stellen kunnen hun pasgeboren baby door het raam aan familie en vrienden laten zien.

De kraamorganisatie bracht als reactie op deze maatregelen een belangrijk bericht naar buiten: ontvang geen kraambezoek 'om de kans op besmetting met het coronavirus zo klein mogelijk te maken.' Een maatregel in het belang van de veiligheid van de kraamverzorgers, als ook voor de ouders en de pasgeboren baby zelf. Als er in de kraamtijd bezoek zou komen, zou de kraamhulp per direct stoppen.

Borstvoedingcadeaubonnen

Speciaal voor mensen die niet op kraambezoek kunnen tijdens de coronacrisis, maar wel iets willen geven heeft Gewoonborstvoeding.nl borstvoedingcadeaubonnen ontwikkeld. De cadeaubonnen kunnen online worden besteld en worden direct digitaal verstuurd. Superhandig voor familie, vrienden, kennissen en ook voor bedrijven die een collega toch graag een kraamcadeau willen geven. De nieuwe moeder kan dan vanuit huis iets moois bestellen en thuis laten bezorgen. Bij Gewoonborstvoeding.nl kunnen ze ook helpen met informatie over borstvoeding en corona, advies over producten en met het snel leveren van producten rondom het geven van borstvoeding.

Over Gewoonborstvoeding.nl

Gewoonborstvoeding.nl is een fijne complete webwinkel op het gebied van borstvoeding en borstvoedingsproducten. Alles wat je nodig hebt rondom borstvoeding kun je hier vinden: van voedingskussens en kleding tot verzorgingsproducten en allerlei hulpmiddelen bij ongemakken zoals kloofjes, bijvoorbeeld zilverkapjes.

De winkel is in 2008 opgericht door een verloskundige en lactatiekundige. Het is ontstaan vanuit de drang om eerlijke en bruikbare informatie te geven, goede producten te leveren aan vrouwen die borstvoeding geven en om haar eigen ervaring aan andere ouders mee te geven. Het Gewoonborstvoeding-team staat altijd klaar als je vragen hebt over producten en om persoonlijk advies te geven. Producten die voor 22.30 uur worden besteld, heb je de volgende dag in huis. Wel zo prettig als je pijn hebt bij het voeden, of als je iets nodig hebt om te kunnen kolven.