Geef je huis sfeer deze herfst

Het wordt kouder, eerder donker en de bladeren verkleuren. Tijd om de zomer achter je te laten en je huis warm en gezellig te maken. Met deze vier tips lukt dat zeker. 1. Houd een grote schoonmaak We denken er vaak aan om het huis een lenteschoonmaak te geven, maar we...

Je huis decoreren zonder kerstboom

Wil je wel je huis decoreren als de feestdagen eraan komen, maar dan zonder kerstboom? Dan kan het soms best lastig zijn om dat voor elkaar te krijgen. Een kerstboom hoort voor veel mensen nu eenmaal bij kerstmis, en veel decoratie is daar dan ook op toegespitst. Toch...

Nu in de bioscoop: familiefilm Mijn Moeder is een Gorilla

Mijn moeder is een gorilla! Wat zou er gebeuren als jouw moeder niet zomaar een moeder was, maar een gorilla? Alle kinderen in het weeshuis waar Jonna ook woont, willen dolgraag geadopteerd worden in een fijn gezin. Jonna droomt van een lieve mama en op een dag is het...

Samen met je kind shoppen voor een nieuwe wintergarderobe? Dit is waarom!

De herfst is inmiddels al begonnen. Hoewel we nog getrakteerd zijn op enkele mooie nazomerse dagen, wordt het nu toch echt een heel stuk kouder. Hoog tijd dus om de wintergarderobe aan te schaffen. Stiekem een klein feestje. Ieder jaar opnieuw. Ben jij die moeder die...

Van achterop naar je eigen fiets

Van de week zag ik een meisje van een jaar of vijf op haar nieuwe fiets stappen. Wiebelig als een pasgeboren hertje fietste zij weg, aangemoedigd door haar moeder. Een mandje met een fleurige bloemenslinger voorop, helemaal klaar voor het nieuwe schooljaar. Ik werd...

Heb je net ontdekt dat je zwanger bent? Wat gaaf! Het delen van dit mooie nieuws is misschien wel één van de leukste dingen in de periode voordat je kindje geboren wordt. Er zijn veel leuke manieren om via social media te delen dat je zwanger bent. Maar om het te delen met je naaste familie en vrienden ligt een andere, meer persoonlijke manier van een zwangerschapsaankondiging voor de hand. Ik heb ondertussen twee dochters en de aankondiging van beide zwangerschappen was qua timing best handig: bij dochter één konden we het nieuws rond Sinterklaas delen, bij dochter twee rond Kerst. De aankondigingen, in de vorm van onder andere rompertjes, chocoladeletters (O-P-A), behanglijm (of opa ook een mooi kamertje wilde behangen voor de baby 2. Haha, erg he!) en boekjes, konden mooi worden ingepakt en als Sint- of Kerstcadeau worden gegeven. Sta jij op het punt je zwangerschap aan te kondigen aan je naasten, en zoek je nog wat inspiratie? Dan delen we graag deze tips en voorbeelden met je:

1. Zwangerschapsaankondiging met taart of cupcakes

Hoe leuk is het om de aankondiging op de taart te zetten, of cakejes te versieren met roze en blauwe muisjes? Gezellig voor bij de koffie, iedereen verrast! Of met een twist: koop (papieren) bordjes en schrijf op het bordje bijvoorbeeld ‘Je wordt oma/opa/tante/oom/etc!’. Flink stuk taart over de tekst heen, en eens kijken wie zijn taartje als eerste op heeft.

aankondiging-zwangerschap-boodschap-op-een-schoteltje

2. Zwangerschap aankondigen met een kraskaart

Niet alleen leuk voor een gender reveal party, maar juist ook om je zwangerschap bekend te maken: een kraskaart! Jammer genoeg wist ik nog niet van het bestaan af toen ik mijn eigen zwangerschap ging aankondigen, anders had ik dit zo’n leuk idee gevonden. Hier vind je hippe kraskaarten voor het aankondigen van je zwangerschap (bijvoorbeeld: Hoera, je wordt tante!).

aankondiging-zwangerschap-op-een-kraskaart

3. Fotolijstje met foto van echo als zwangerschapsaankondiging

Een oldschool idee: een fotolijstje met de echofoto, waar later de foto van jullie baby (bij) in kan. Of iets minder oldschool: een fotolijstje met een leuke aankondigingsfoto!

aankondiging-zwangerschap-op-een-stoeltje-geschreven

4. Zwangerschapsaankondiging met een boek

Een boek is altijd leuk om te krijgen, en in dit geval is het natuurlijk extra leuk dat het boekje later voorgelezen kan worden aan jullie kindje. Een klassieker voor de aanstaande grootouders is natuurlijk ‘opa en oma pluis’ van Dick Bruna, maar ook leuk is ‘Dribbel bij opa en oma’ of ‘Het grote opa en oma boek’ van Carry Slee. Maar ook aan andere familieleden kan een boek gegeven worden, bijvoorbeeld ‘Het voorleesboek voor de allerliefste tante’ van Marianne Busser en Ron Schröder.

voorleesboek-voor-de-allerliefste-tante

5. Originele zwangerschapsaankondiging: tijdens een spelletje

Hebben jullie een familie of een vriendengroep waarin veel (bord)spelletjes gespeeld worden? Kondig je zwangerschap tijdens een spelletje aan. Leg bij Scrabble alleen maar woorden die met zwanger zijn te maken hebben en kijk wie het als eerste durft te vragen. Speel ‘Wie ben ik’ en laat je partner op jouw hoofd ‘zwangere vrouw’ of ‘toekomstige mama’ plakken. Of kijk welk familielid of vriend bij Hints of Pictionary als eerste raadt dat jij zwanger bent.

6. Romper of shirt met aankondiging zwangerschap

Hier kun je alle kanten mee op. Laat bijvoorbeeld een leuke romper of slab bedrukken die je cadeau kunt geven. Als er al een ouder broertje of zusje is, kun je hen de aankondiging laten uitvoeren door ze een leuk shirt aan te trekken. Eens kijken wie het als eerste doorheeft! Meer inspiratie voor leuke zwangerschapsaankondigingen vind je op onze Pinterestpagina Aankondigen zwangerschap en op onze blog met leuke manieren om je zwangerschap aan te kondigen.

En voor iedereen die al een stuk verder in de zwangerschap is of al een kind/kinderen heeft ben ik natuurlijk heel benieuwd: hoe heb jij je naaste familie en vrienden laten weten dat je zwanger bent? Deel het op onze facebookpagina!